به گزارش ایسنا ،چکیدن ، سوزاندن و از بین بردن گونه های ارزشمند خبری است که هر از گاهی شنیده می شود. در قالب 13 نکته از سخنان سید مهدی نبیان – کارشناس حیات وحش – به دلیل مجاورت حیات وحش با مناطق مسکونی و راه های جلوگیری از آن مشخص شده است:
* معمولاً در فصول سرد سال با ورود گونه های وحشی به شهر و سکونتگاه ها روبرو می شویم ، یکی از دلایل آن اشغال بسیاری از زیستگاه های طبیعی در سراسر جهان توسط افرادی است که به عنوان شهر و روستا زندگی می کنند ، بنابراین این سکونتگاه ها در حومه شهرها هستند. زیستگاه های طبیعی وجود دارد.
در بسیاری از کشورها ، از نظر زیستگاه های طبیعی ، به فاصله شهر و روستا بستگی دارد ، حیات وحش کم و بیش به منطقه شهری نزدیک است ، اما آنچه مهم است مدیریت صحیح و اقدامات پیشگیرانه برای به حداقل رساندن تعامل انسان است. و گونه های جانوری. .
* غذا و ضایعات غذایی عمده ترین جاذبه های گونه های جانوری در مناطق شهری و روستایی است. بنابراین ، در بعضی از کشورها مانند کانادا ، برای جلوگیری از ورود خرس به مناطق شهری ، سطل های زباله طوری طراحی می شود که خرس ها ، راکون ها و سایر حیوانات به زباله هایی که معمولاً حاوی غذا هستند دسترسی نداشته باشند.
* یکی از راههای اصلی جلوگیری از ورود حیوانات به شهرها ، دور بردن غذا از دسترس حیوانات و مدیریت صحیح پسماندها و اماکن دفع زباله در حومه شهرها و روستاها است ، اما متأسفانه در بسیاری از مناطق روستایی کشور این مدیریت بد است و آنها اغلب حاوی غذا هستند و حیوانات را به حومه شهر جذب می کنند.
* تغذیه مردم با حیوانات عامل دیگری است که باعث جذب حیات وحش در مناطق شهری می شود ، به همین دلیل در بسیاری از کشورها پروتکل هایی مبنی بر ممنوعیت تغذیه حیوانات وحشی و جریمه نقض آنها اعلام شده است ، به طوری که مردم در مناطق شهری و روستایی . به حیوانات غذا ندهید زیرا تغذیه با حیوانات باعث تغییر عادات رفتاری گونه های جانوری می شود و سپس آنها برای تأمین منابع غذایی برای تغذیه انسانها وارد شهر و حومه می شوند.
* در ایران پروتکل و ارتباطات رسمی مطابق با ممنوعیت تغذیه حیات وحش توسط کشور نداریم تا با اعمال محدودیت ها و ممنوعیت های قانونی بتوان از ورود حیات وحش به شهرها جلوگیری کرد.
* اولین قدم برای مقابله با حیات وحش در مناطق مسکونی ، تماس با ادارات محیط زیست و گزارش از مکان و گونه های مشاهده شده است تا بتوانند با خیال راحت حیوان را از زیستگاه خارج کنند و آن را به زیستگاه خود برگردانید.
* در صورت مواجهه با حیات وحش ، مردم به هیچ وجه آنها را تحریک یا آزار ندهند ، به طوری که نه حیوان به آنها حمله کند و نه حیوان آسیب ببیند. در واقع ، مردم نباید هیچ اقدامی غیر از گزارش موضوع به کارشناسان محیط زیست انجام دهند.
* از آنجا که برخی از گونه های حیوانات وحشی در فصل سرد سال به زمین های کشاورزی حمله می کنند و به آنها تعدی می کنند ، نباید با گسترش زمین های کشاورزی غیرمجاز و غیر هماهنگ با قطع درختان جنگل و از بین بردن مراتع ، تا آنجا که ممکن است به حیوانات حیات وحش تعدی نشود. این امر امکان ورود حیات وحش به زمین های کشاورزی و آسیب رساندن به محصولات آنها را فراهم می آورد.
* روش های مختلفی برای جلوگیری از نزدیک شدن حیوانات به زمین های کشاورزی وجود دارد ، از جمله ساخت نرده های محافظ و سپرهای الکترونیکی که باعث ایجاد صداهای فراصوت برای ترساندن حیوانات و استفاده از روش های خلاقانه برخی از کشاورزان مانند آویختن جعبه های فلزی روی پرچین می شود.
* در برخی موارد ، علیرغم اقدامات پیشگیرانه ، حیوانات همچنان می توانند به مزرعه وارد شوند یا به دام ها حمله كنند ، در این صورت لازم است تدابیری برای جبران خسارت دامداران و دامداران در نظر گرفته شود. یکی از این راهکارها ایجاد صندوقی برای جبران خسارات ناشی از حضور حیوانات وحشی در زمین های کشاورزی یا حملات دام است.
* کارکنان سازمان حفاظت از محیط زیست و سایر نهادهای مربوطه ، از جمله منابع طبیعی ، جهاد کشاورزی و حتی گاهی شهرداری ها ، برای ایجاد صندوق ضرر برای کشاورزان و دامداران نیاز به همکاری دارند تا بتوانند کشته شوند. بدین ترتیب. گونه های جانوری که وارد زیستگاه ها ، کشاورزی یا دام می شوند را به حداقل برسانید.
* در چنین شرایطی ، پرورش دهندگان و کشاورزان اطمینان دارند که محصولات و سرمایه آنها بیمه است و خساراتی نیز وارد شده است ، که به کاهش درگیری بین انسان و حیوان و از بین رفتن گونه های ارزشمند حیوانات کمک می کند.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.